2015. június 22., hétfő

Kellemes megszokások

 Ez egy kibaszott two-shot lesz, úgy tessék készülni. Különben ennek a ficnek sok értelme nem lenne a fluffon kívül.
A kép mrsgingles csodás munkája; csak mert kettő van, a második részhez a másik megy, és mert részben ezek inspirálták a ficet - meg amúgy is, szóval gondoltam illik megemlíteni. Mert most kivételesen tudom is, ki rajzolta.
Fandom: Marvel (szerintem még ez is moziverzum, bár lassan kezdenek keveredni... x,) ) - Bosszúállók
Páros: Stony, ez már tényleg.
Műfaj: fluff?? nem tudom??
Nagyjából a nyári gyakorlatom ideje alatt írtam (aminek mondjuk még nincs vége, ezen a héten is megyek be, de már nagyon az utolsókat rúgja), és így visszaolvasva a n n y i r a visszaadja annak a hangulatát, hogy az már fáj. A lusta, kényelmes nyári reggelek, az enyhe fáradtság, a szétszórtság és az egész laza, kellemes atmoszféra - mert olyan volt, mint egy nyári tábor, csak nagyon jó barátokkal, és először azt hittem, utálni fogom, de aztán rájöttem, hogy a világ egyik legjobb dolga. És komolyan hiányozni fog, már most hiányzik, pedig még vége sincs. Pedig a nyári szünet isten ajándéka. Pedig nem vagyok hívő. Ah, mindegy, negyed kettő van, hagyjatok.



Steve hangjára ébredni reggelente felemelő érzés volt. A botmixerére már annyira nem.
 Tony nyűgösen ült fel az ágyon, fél kézzel kisimította arcából a rakoncátlanul belelógó tincseket. Sóhajtva körülnézett a félhomályban, ami a szobán ült - a roló rácsai között csak szűrten, csíkokban jutott be napfény, de az így is megvilágította a levegőben szálló porszemcséket, melyek a férfi minden lélegzetére ijedt táncra kezdtek.
 Idillien békés jelenet volt, sajnálta is, hogy a konyhai robotgépek sorra megzavarták.
 - Jó reggelt, álomszuszék.
 Igen, ez már kifejezetten kellemesebb üdvözlet volt. Ezért már tényleg megérte felkelni és megmászni azt a pár lépcsőfokot lefelé.
 - Ezt úgy mondjuk, hogy lusta disznó.
 Steve ezen csak nevetett; hangja angyalian csengett, olyannyira, hogy a morgó, harapós kedvű Tony ajkaira is halvány mosolyt csalt.
 - Főztem kávét.
. . .és a mosolya csak tovább nőtt. Hálásan biccentett, ahogy a pulthoz lépett, hogy felvegye az átforrósodott bögrét. Apró gesztus, más talán nem is nevezné köszönetnek, Steve azonban pontosan tudta, hogy ennél többet nem is várhat tőle reggelente; és nem is akart.
 Tony csak egy melegítőnadrágot viselt – mint minden reggel -, mellkasán még mindig jól kivehető volt a heg, amit a reaktor hagyott. Nem volt ebben semmi új keletű, sőt, szokatlan sem, még abban sem, hogy a férfi egyszerűen felült a konyhapultra bármelyik szék helyett, Steve mégis minden nap leírhatatlan szeretettel figyelte mozdulatait.
 Talán volt benne valami nemes egyszerűség, egyfajta emberi természetesség, ami miatt tudta, hogy a páncélja alatt ő is ugyanolyan, mint bárki más. Hogy a kávéja nélkül az ő napja sem tud elindulni, vagy hogy sokkal kényelmesebb volt a lábát lógatni, mert akkor az egész éjszakás forgolódás után ki tudta nyújtani – vagy szimplán csak azért, mert a forró nyári napokon a pult márványburkolata tűnt a leghidegebb pontnak a házban.
 - Natasha járt itt reggel.
 Az idősebb sokáig nem válaszolt, csak a kávéját kortyolgatta, elrévedten nézelődve a lakásban a gőzön keresztül. Lehunyva szemeit beleivott még egyszer, mielőtt szólt volna.
 - Még reggel van.
 Steve ismét csak elmosolyodott, a fejét csóválta, ahogy a rántottának valót a serpenyőbe kanalazta.
 - Úgy értem, korábban a nap folyamán.
 Tony csak hümmögött, az olaj sercegését hallgatta. Pattogott, pörgött; pont, mint a gondolatok a fejében. Megannyi, ezer dologról, amit csak ő értett meg – és bár szívesen mesélt róluk Steve-nek, ő mindig csak bólogatott.
 - És mit mondott?
 Nem fordult felé, csukott szemekkel tovább ivott. Érezte, ahogy az élet lassan visszafolyik ereibe - ahogy a forró kávé lefolyik a torkán.
 - Csak figyelmeztetett, hogy ma négykor megbeszélésünk lesz.
 Tony ismét csak biccentett, a pohár aljára nézve végre elmosolyodott. Ezután egészen biztos, hogy jobb kedve lesz.
 Steve a rántottát forgatta a serpenyőben, szája sarka szórakozottan görbült felfelé, ahogy néha a férfi felé pillantott. Ő még mindig nem mozdult, szótlanul hallgatta, ahogy a fiatalabb - vagy, ha úgy vesszük, az idősebb; ez gyakori vitatéma volt - halkan dúdol a tűzhely mellett állva. Az ilyen pillanatokban érezte úgy, hogy érdemes néha megállni, kilépni a mindennapjai rohanásából, egy kicsit a jelenben élni - Steve mindig visszarántotta.
 Tony soha nem volt igazán az övé, sem senki másé; ő a jövőé volt. Mindig egy lépéssel a többiek előtt járt, az agya folyamatosan pörgött, és mikor azt hinnéd, végre utolérted- soha. Gyakran révedt a semmibe; ilyenkor egész világokat láthattál szemeiben.
 - Nem felejtetted el, ugye?
 Leugrott a pultról, bögréjét a mosogatóba tette, mielőtt puha léptekkel mögé bicegett volna. Lazán átkarolta a derekát, kezeit hasán pihentetve, arcát lapockájának nyomta, hogy megtámassza.
 - Nem, dehogy. De addig még egy csomó idő van.
 Steve szabad kezét az övére simította, hüvelykujjával szórakozottan kézfejét cirógatva. Megforgatta még párszor a rántottát, aztán az odakészített tányérra borította, mielőtt kikapcsolta volna a tűzhelyet.
 - Igen, öt óra - jegyezte meg kuncogva, ahogy szembefordult vele. Magához ölelte, finoman közelebb vonva, arcát a hajába rejtette.
 - Az sok - nevetett fel halkan ő is, kezét a fenekére csúsztatva.
 Egy ideig egyikük sem szólt semmit, csak álltak a konyha közepén egymás karjaiban, a torony körül elszáguldó kocsik beszűrődő zajában. Végül vonakodva ugyan, de ismét a kapitány törte meg a csendet.
 - Azt is tudod, hogy utána valami bálba megyünk?
 - Utána valami bálba megyünk? - kérdezett vissza egyből, óvatosan eltolva magától, hogy felnézzen rá. Steve halványan elmosolyodott, játékosan összeborzolta a haját, ahogy hátrébb lépett tőle.
 - Igen. Ezek szerint erről elfelejtettek szólni…
 - Úgy néz ki.
 Újra elhallgattak, egy ideig csak néztek egymásra szórakozottan, elveszve a másik szemeiben. Tony pajkosan vigyorgott rá, míg ő csupán szeretetteljesen mosolygott - le sem tagadhatták volna magukat.
 - Amúgy nem vagy véletlenül éhes? - szakította meg a farkasszemet a fiatalabb, állával a frissen sült tojás felé bökve.
 - De, így, hogy mondod. . . - mosolyodott el, majd fél kézzel átkarolta, ahogy az asztal felé indult.
* * *
 - Kész vagy már?
 Az ilyen pillanatokban Steve gyakran érezte úgy, hogy a társa talán inkább Antonia, mint Anthony.
 - Igen!
 És a válasz mindig ugyanaz volt. Minden félórában, amikor kérdezte.
 - Húsz perce is ezt mondtad. . .
 A férfi halkan közlekedett, Tony sosem hallotta a lépteit - így nem is volt ritka, hogy a frászt hozta rá, mikor még mindig kigombolt ingben, lógó nyakkendővel állt a fürdőszobatükör előtt.
 - Valahogy sejtettem, hogy még mindig itt tartasz.
 Az idősebb csak a szemeit forgatta, óvatosan tovább igazgatva a szakállát.
 - Az arcápolás fontos.
 - Mindenhogy bök, akkor nem mindegy?
 - Valld be, hogy szereted! - fordult végre felé; kihívó mosolyát szigorú hangsúly alá rejtette. Steve csípőre tett kézzel állta pillantását, nem szólt semmit, csak játékosan vigyorgott; egészen, míg végül az idősebb fel nem adta.
 - Jó, rendben, befejeztem - emelte fel kezeit védekezően, leöblítve a borotvát visszatette a helyére, majd újra a csaphoz lépett.
 - Meg úgy az egész készülődést befejezted.
 A kapitány szúrósan pillantott rá a háta mögül - a tükörből tökéletesen látta az arcát. Pár másodpercig ellenkezett, szemei szinte lángokat szórtak, ahogy visszanézett rá; mert tudta, hogy ő is látja őt.
 - Ki kell néznem valahogy, nem mehetek oda úgy, mint egy hajléktalan. Vagy mint egy vénember - bökte meg óvatosan a puha bőrt szeme mellett, végighúzva ujját a szarkalábakon.
 - Egyikre sem hasonlítasz, megnyugodhatsz - sóhajtott Steve, halkan közelebb lépve hozzá. Egy pillanatra megállt mögötte, aztán a csuklójánál fogva elhúzta kezét az arcától. - Na, ne bökdösd már, el fogunk késni.
 - Mindenki más is késik - jegyezte meg, ennyi idő együttélés után már rezzenéstelen arccal véve tudomásul, hogy a férfi szeretett helyette felöltözni. Ezúttal is csak beletörődött, hogy helyette gombolta végig a lógó ingét, aztán kötötte olyan szorosra a nyakkendőjét, hogy szinte fulladozni kezdett tőle, amíg meg nem lazította; Steve mindig azzal magyarázta, hogy ha egyedül készülne, nem járna így. Az már más kérdés volt, hogy Tony nem is igazán bánta.
 - Akkor mehetünk? - pillantott le szemeibe, még mindig a nyakkendőjét igazgatva.
 - Mehetünk.

9 megjegyzés:

  1. Az baj, ha most. Én csak így. *Elterül az ég alatt, és együtt dudorászik Steve-vel.* És szóval, ez most, tudod, hogy így, nagyon, és érted. *Hadonászik az ég felé, aztán visszaejti a kezét. Kicsit hallgat.* Szerintem fantasztikus. Több ilyen fic kéne, ami nem arról szól, hogy az egyik lehozza a másiknak a csillagokat is az égből (pedig starK, huhh, de vicces voltam), hanem csak egy ilyen kiragadott nap az életükből. *És itt van ő, az elcseszett mindenével, aki mindenáron drámát akar.* Tisztellek, drága.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A k k o r a s t a r K o s v i c c n e m c s a k n e k e m p o é n. Ez most kurvára megnyugtatott, úristen. XD
      De köszönöm, örülök, hogy ennyire tetszett, pedig én nem láttam sokat ebbe a ficbe. owo Csak olyan kis. Elvannak, te is elvagy miközben olvasod, aztán a következő szellő tovább is fújja.
      Én meg téged, nekem a dráma nem volt soha asztalom. c': Aztán itt vagyok én, a nagy "sztori-orientált", és az eddig leghosszabb ficem az így. Ez. Vagyis csak lesz, ha valaha ráveszem magam arra, hogy a másik részét is megírjam. Mert úgy már kéne sztori. így meg csak fluff amit könnyű írni mert nem kell rajta gondolkodni. xd
      Szóóóval még egyszer köszönöm. uwu Tőlem lehet is még ilyeneket várni, szeretem az ilyen. Everyday-ficeket.

      Törlés
    2. N a, l e g a l á b b e r r e j ó v a g y o k. XD
      Pont ez az, hogy az író mindig így nézi, ahogy a fic formálja magát ilyen "meh" fejjel, hogy így. Jesus, what am I creating. Vagy pedig csak nem látja az értelmét. De ettől jó, hogy mi meg megbecsüljük. Érted. *Ennek nem is volt értelme.*
      Thanks, I guess? Pedig te is tök jó angsteket vagy bármit írsz/írnál. o3o Szurkolok, hogy megírd. uwu Éééés plös, nekem igenis gondolkodnom kell egy fluffon, nekem az nem megy úgy, hogy kirázom a kisujjamból. Neked adottságod van.
      Nincs mit megint.~ És jujci, nagyon szeretnék még ilyet olvasni. *Neki most nagy Stucky-folytatásos-többrészes-elcseszettendinges-projekt lebeg a szeme előtt.*

      Törlés
    3. Értem. owo Bajom igazából nekem sincs vele, csak nincs sok értelme, és így. Egy egész hetet basztam el ezzel. What e v e n.
      Csak rá kéne venni magam, ebben a május-szeptember időszakban én annyira a kis boldogságóceánomban úszkálok, hogy eszembe sem jut bármi nem-fluffot írni. Pedig ez egy idő után nem is élvezető. XD Szóval rugdoss, hogy csináljak mást is.
      Neked meg az angsthez van. És a drámához. u3u
      Nekem is van ilyen projektem. Pont ezzel. És ezen így. Sírok. Értelmetlen fluff two-shotnak szántam, ha épp olyan kedvem van valami kis szoftpornóval a végén, erre úgy döntött hogy nah, ő nem ilyen életet akar élni.
      Egyszer írjunk már valami folytatásost együtt. owo
      //Random ötletek. Fáradt vagyok, még mindig iskolába járok e n n y i r e június végén és nem, nem fogom fel, hogy közben külön privátban is beszélgetünk facebookon. Nekem az ilyeneket itt kell bedobnom.//

      Törlés
    4. Höh, én heteket vagyok el olyanokkal, amik ki vannak dolgozva a fejemben, de lusta vagyok. Ez szánalmas.
      Izé, az baj, ha én ilyenkor látom a legsötétebben a világot és a fandomokat és-- mindent? *Summertime Sadness.* De jó, akkor majd ráveszlek, hogy írj valami mélyebbet is.
      Ezt jó hallani. *u* *Tapsikol.*
      De ez jó, erre szüksége van az embereknek. Szóval fejezd be, akárhogyan is akarja a fic. Hagyd, hadd irányítsa magát. Te csak írj.
      Okay. xd //Ezt szerintem tényleg face-en beszéljük meg, nem? Különben a rajongók megtudják, mit fogunk írni és így. Spoiler.//

      Törlés
    5. Úgy is jártam már, csak. Most egy ideje már pörgök és szárnyalok meg minden, ezért szenvedek hogy ez ennyi ideig tartott. xd
      Uhm, nem, gondolom nem. o3o Mert mindenki boldog és neked ez már sok ezért te inkább mást csinálsz. Totally reasonable. És köszönöm. uwu
      . . .és ilyenkor rájössz, hogy nem az írók nyomják el egymást, hanem a ficek az írókat.
      //I g a z, úristen.//

      Törlés
    6. Jah. Hát, ahhoz képest, hogy anno 2 hét alatt 12 oldalt hoztam össze, most meg jó, ha hármat...
      Akkor megnyugodtam. Az agyam képtelen mosolyogni. *Tulajdonképpen mindenki agya képtelen mosolyogni, mert nincs szája. Szóval. Fuck.*
      Mindenki hallotta? Életbölcsesség hangzott el.
      //Heh.//

      Törlés
  2. Szia!
    Kész, eldöntve; bearanyoztad a napom!
    Annyira átjött az, amit adni akartál az olvasóknak, hogy szinte megszakad a szívem a hasonló emlékeimtől. Mikor felkelsz, reggel van és minden nyugodt és minden olyan tökéletesnek tűnik és csak élvezed a pillanatot, mert azzal/azokkal vagy, akiket szeretsz és azt hiszem ennél fantasztikusabb érzés nincs is a világon. Köszönöm, mérhetetlenül hálás vagyok, amiért felelevenítetted bennem ezt!
    "Gyakran révedt a semmibe; ilyenkor egész világokat láthattál szemeiben." - Ez annyira szép, hogy muszáj volt kiragadnom és megemlítenem, és az egész olyan meghitt volt és kellemes, egyszerűen fantasztikus.
    Tényleg köszönöm, hogy olvashattam! :)
    Xoxo.Bri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ez kölcsönös, nem gondoltam volna, hogy valaki még elolvassa ezeket, és mégis :D
      És tényleg pont ezt szerettem volna leírni, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült :)
      Ha választanom kéne, talán nekem is az lenne az a sor, amire a legbüszkébb vagyok, szóval megint csak örülök, hogy tetszett, és nagyon köszönöm az olvasást *-*

      Törlés